Muhammet Hanifi Macit

Biyoğrafi
  • Mhp

Prof. Dr. Muhammet Hanifi MACİT, 1976 Erzurum Oltu doğumludur. 2002 yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünden mezun olan Macit, 2004 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisansını, 2009 yılında Doktorasını tamamlamıştır. Macit, 2012 yılında Doçentlik, 2017 yılında Profesörlük unvanlarını almıştır. Siyaset felsefesi alanında çalışan Macit’in Faşizm ve Nazizm, Siyaset Felsefesi Sözlüğü, Tarih Felsefesi, Siyaset Felsefesine Giriş, Hukuk Devleti isimli kitapları ile birlikte çok sayıda ulusal ve uluslararası kitap bölümü, makale ve bildirisi bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Prof. Dr. Muhammet Hanifi MACİT, ortaöğretim yıllarından itibaren üniversiteden mezun olduğu döneme kadar Ülkü Ocakları Teşkilatları içerisinde aktif şekilde bulunmuş ve çeşitli görevler almıştır. 2004 yılında akademik hayata başladıktan sonra da Milliyetçi Hareket Partisi bünyesinde gerçekleştirilen siyasi ve sosyal faaliyetlere katılmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen “Doğumunun 100. Yıl Dönümünde Lider Türkiye İçin Alparslan Türkeş Vizyonu” panelinde bulunmuştur. “Kuruluşunun 50. Yıl Dönümünde Milliyetçi Hareket Partisi” panelinde yer almıştır. Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları birimi tarafından düzenlenen “1. MHP KAÇEP Sempozyumu Toplum, Kadın ve Şiddet” sempozyumuna katılım sağlamıştır.

 

Bunlarla birlikte Milliyetçi Hareket Partisi Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı tarafından çıkarılan Düşünce Dünyasında Türkiz dergisinin “Türk Devlet Felsefesi I-II” başlıklı sayılarına yazı ile katkı sunmuş ve editörlük yapmıştır. “Kuruluşunun 50. Yılında Milliyetçi Hareket Partisi I-II” sayılarına yazı ile katkı yapmıştır. Yine TASAV tarafından yayımlanan “Doğumunun 100. Yıl Dönümünde Lider Türkiye İçin Alparslan Türkeş Vizyonu”, “Covid-19 Küresel Salgınının Siyasî, Sosyal ve Ekonomik Yansımaları”, “Tarihsel Akıl Çerçevesinde Türk Devlet Felsefesi” kitaplarına yazıları ile katkı sağlamıştır. “Tarihsel Akıl Çerçevesinde Türk Devlet Felsefesi” kitabının editörlüğünü üstlenmiştir. Aynı zamanda Türkgün gazetesinde köşe yazısı yazmaktadır ve Bengü Türk TV programlarına katılmaktadır.